Noord-

 

Holland

Het Noordhollands dagblad berichtte 22 juli met de kop ‘Politiek hekelt truc windpark’ over hoe de Statenfracties SP, ChristenUnie en 50PLUS tegenover de aanpak staan van de provincie van een nieuw windmolenpark in de Groetpolder.

Elf omwonenden van het park krijgen jaarlijks 3000 euro. Hun huis wordt vervolgens aangemerkt als 'bedrijfswoning' waardoor de windmolens gebouwd kunnen worden. "Op deze manier holt de provincie zijn eigen regels uit", vindt een zeer kritische Olga de Meij, Statenlid voor 50PLUS in Noord-Holland.

De huiseigenaren krijgen de taak om visueel toezicht op de molens te houden en fungeren als waakhond voor onbevoegden die in de buurt komen.  SP Statenlid Marnix Bruggeman spreekt van het nieuwe fenomeen “windmolengluurder”. “GS omzeilt op heel merkwaardige manier de eigen 600-meter grens”. De omwonenden kunnen door deze aanpak later geen bezwaar meer maken. De Meij: “Zo’n constructie moet de overheid niet willen”.

Het gaat in totaal om 6 windmolens. Daar zijn dus elf bedrijfswoningen voor nodig. En die mogen, in tegenstelling tot ‘gewone’ woningen, wel op minder dan 600 meter afstand van windmolens staan. Op 10 juli komen de fracties er in Provinciale Staten op terug.

Zie ook:

klik om artikelen te lezen

 

 


zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen België